Een slimme deurbel is eigenlijk niet meer weg te denken bij onze voordeuren: smart home apparatuur is geen gadget meer voor de techneuten onder ons. Iedereen kan tegenwoordig met een smartphone, een smart home creëren. Waar een deurbel vroeger enkel bedoeld was om aan te bellen, is een smart deurbel nu zoveel meer. Je creëert extra veiligheid, comfort, gemak en connectiviteit. Een deurbel als de Nest Hello van Google, werkt naadloos samen met je Google Assistent en andere smart home producten van Google.
De Nest Hello is een slimme deurbel, ontworpen door Google, die je huidige deurbel vervangt door een exemplaar dat verbonden is met de wifi in je woning. Waar een ‘ouderwetse’ deurbel enkel laat weten dat er iemand voor je deur staat, gaat de functionaliteit van een smart deurbel veel verder. Je hoort niet alleen een gong/bel in huis, je kan ook een melding krijgen in de app op je smartphone of op de slimme speakers in huis zoals je Homepod van Google.
Beantwoord je de ‘bel’ via je telefoon of slimme speakers dan kun je daarna zien wie er voor de deur staat en een gesprek voeren.
De gong/bel die je in huis moet horen als er iemand aanbelt moet wel een mechanische gong zijn en ook de Hello deurbel is bedraad. Je kan gewoon de kabels van je huidige bel gebruiken alleen moet je, in de meterkast waar de kabels uitkomen, een 24v transformator worden aangesloten. Het is verstandig dit door een Google Nest pro gecertificeerde installateur te laten doen, tenzij je behoorlijk ervaren bent met dit soort klussen. Laat je dit door een installateur doen, dan is je slimme deurbel binnen 1,5 uur klaar voor gebruik.
De slimme deurbel maakt gebruik van gezichtsherkenning. Je kan zelf gezichten toevoegen en wanneer je iemand aanbelt die bekend is, krijg je de melding: “opgegeven naam” staat voor de deur. Koppel je de Nest Hello deurbel aan je slimme Google Assistent, dan spreekt je digitale assistent de naam van je bezoeker uit. Het is natuurlijk, een beetje, een gadget maar wel een leuke!
Nest Hello is allereerst een bel, die gewoon aangeeft of er iemand voor je deur staan. Via de app (beschikbaar voor Android en iOS) en via je slimme speakers krijg je een melding als er iemand aan de deur is. Via de ingebouwde camera kan je zien wie er voor je deur staat en een gesprek aangaan, gaat via de microfoon.
Het beeld is van goede kwaliteit en door het gebruik van de HDR-camera is het beeld ook goed wanneer er veel verschil is tussen licht en donker. Dit kan handig zijn wanneer er iemand aanbelt in het donker en je de buitenlampen aandoet. Het verschil in licht intensiteit zorgt dat een full-hd camera minder goed beeld geeft. De Nest Hello heeft echter een HDR-camera en dan is je beeld gewoon altijd goed. Je kan, met een slimme deurbel en een goede camera, dus altijd zien wie er voor de deur staat; een veilig gevoel.
Daarnaast kan je 160 graden rondkijken, dat heeft als resultaat dat je mensen volledig kan zien, zelfs als er een groep staat en ook een groot gedeelte van bijvoorbeeld je voortuin.
Zoals veel smart deurbellen heeft ook Hello een bewegingsdetectie optie. Wanneer er beweging wordt waargenomen bij je voordeur, krijg je dan een melding in de app. Je kan dit gebied ook beperken, door een bepaald zoekgebied voor de bewegingsdetectie te selecteren.
Een andere bijzondere optie de mogelijkheid om je bel als antwoordapparaat te laten werken. Wanneer er aangebeld wordt speelt Hello een voorgeprogrammeerd bericht af. Je kan helaas nog niet zelf een bericht inspreken maar dat is iets wat in de toekomst nog wel mogelijk zou kunnen worden. Zo is je deurbel ineens ook heel persoonlijk.
Bij een slimme deurbel hoort ook altijd een app. In de app kan je de deurbel ‘opnemen’ en bijvoorbeeld beelden terugkijken. Je krijgt ook via de app op je smartphone een
Een slimme deurbel maakt je huis niet alleen slimmer, maar ook veiliger. Wanneer je een abonnement hebt op de diensten van Nest kan je tot 30 dagen terug beelden bekijken van wat er bij je voordeur gebeurde.
Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, kan je beelden bekijken van tussen de 5 en 30 dagen oud.
Een ander veiligheidsaspect is dat je kan zien wie er voor je deur staat, zonder je deur daadwerkelijk open te maken. En is er iets gebeurt terwijl je niet thuis was? De bewegingsdetectie maakt gelijk beelden van de omgeving van je bel en die kan je dus terugkijken.
Een ‘normale’ bel is veelal flink kleiner dan deze bel van Google. De Nest Hello is 11,7 cm bij 4,3 cm en is 2,6 cm dik. In vergelijking met andere bellen, zoals de Netatmo slimme video deurbel is de Hello weer een slanke ‘dame’.
Het ontwerp is functioneel, stijlvol en eenvoudig te noemen. De voorzijde is hoogglans zwart, waarin de camera, microfoon en drukknop voor de bel verwerkt zitten. De achterzijde is wit. Wanneer het donker is, is de bel nog altijd goed zichtbaar door een led-licht ring rond om de belknop.
Om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden van de Nest Hello is wel een abonnement nodig. Voor 5 euro per maand of 50 euro per jaar worden alle opnames die de deurbel maakt in de cloud opgeslagen en krijg jij toegang tot die omgeving. Ook de mogelijkheid om de naam van je bezoeker via je slimme speakers te horen wanneer er wordt aangebeld, is alleen beschikbaar voor mensen met een Nest Hello abonnement.
Wil je liever een slimme deurbel zonder abonnement? Dan is de Netatmo slimme video deurbel wellicht een goede keuze voor je. In ons blog over de Netnamo deurbel lees je alles wat je moet weten.
Om je smart home helemaal compleet te maken is kan je de Nest Hello moeiteloos koppelen met je Google Assistent. Beide apparaten zijn van Google dus over de werking hoef je niet te twijfelen: dat gaat goed samen.
Je kan jouw Google Assistent bijvoorbeeld vragen om de beelden van de Nest Hello gelijk te streamen naar je smart-tv. Zo kan je rustig blijven zitten en toch zien wie er voor de deur staat. En je Google Assistent kan dus je gasten aankondigen als ze aanbellen door middel van de gezichtsherkenning. Als laatste kan je de beelden van je deurbel ook zien op je Google assistent.
Het aanbod slimme video deurbellen, zoals de Nest Hello, Ring Video Doorbel Pro of Netatmo video deurbel, is enorm uitgebreid. In Nederland krijgt de Nest Hello veel voet aan de grond omdat deze moeiteloos samenwerkt met je Google Assistent of Google Nest Hub.
Een van de nadelen die sommige gebruikers van de Ring Video Doorbel Pro ondervonden, was dat het lang duurde voordat de beelden op je smartphone zichtbaar werden nadat er was aangebeld.
Dit komt lang niet bij iedereen voor en hangt natuurlijk samen met je WiFi-signaal maar Nest Hello heeft dat probleem echt nooit. De beelden komen na enkele seconden al door en je kan dus vlot zien wie er heeft aangebeld.
De prijzen van de verschillende smart video deurbellen ontlopen elkaar niet zoveel en eigenlijk helpen ze allemaal je woning veiliger te houden.
Heb je al een Google Assistent of bijvoorbeeld een Nest Learning Thermostaat in huis dan is de keuze voor een Nest Hello natuurlijk voor de hand liggend.
Een voordeel van de Netnamo video deurbel ten opzichte van de Nest Hello is je geen abonnement nodig hebt om de beelden terug te kunnen kijken. De Hello kan je zonder abonnement maar 3 uur terugkijken en dat is gewoon te weinig.
Voor de echte techneuten werkt de Nest Hello ook nog samen met iftt, ook de Ring pro kan je via iftt bedienen. Alleen de Netnamo deurbel is niet op die manier aan te spreken.
Wanneer je kiest voor een slimme video deurbel moet er wel het een en ander gebeuren qua bedrading. Je hebt immers stroom nodig voor zo’n bel en je wil zeker weten dat alles naar behoren werkt: een Google Nest Pro gecertificeerde installateur is dan de beste keuze. Je installateur weet dan exact hoe je bel werkt maar ook hoe hij perfect je oude deurbel kan vervangen.
Smartproof is een gecertificeerde installatie partner van Google Nest.
Eenvoudig een afspraak maken voor de installatie van je (slimme) video deurbel kan op deze pagina.
Afhankelijk van je wensen zijn er dus veel verschillende deurbellen op de markt die eigenlijk allemaal plussen en soms een klein minnetje hebben. De Nest Hello van Google is wel één van de slimmere deurbellen die op dit moment verkrijgbaar is. Door het te combineren met Google Nest Hub de Google Assistent een volwaardige intercom functie.