Ga terug

Google Nest Doorbell (Batterij): de gratis functies die we altijd al wilden hebben

Google’s Nest Doorbell verslaat Amazon’s Ring, dankzij een handvol gratis functies. Maar kan het de rest van de concurrentie het beste doen?

Google’s batterijgevoede Nest Doorbell is niet alleen een draadloze versie van de Nest Hello uit 2018 . Het is een totaal nieuw apparaat, met andere specificaties en unieke voordelen. Het vervangt ook niet de oudere videodeurbel (die nu de Nest Doorbell (Netvoeding) wordt genoemd, voor degenen die het bijhouden). Beide apparaten blijven op de markt en bedienen verschillende klanten: de nieuwe deurbel is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die al geen deurbelbedrading hebben.

Deze benadering van videodeurbellen is niet nieuw, en dat geldt ook voor de meeste functies van de draadloze deurbel van Nest. Je krijgt bijna alles wat je zou verwachten van een draadloze deurbel van een groot merk in 2021: tweerichtingsgesprek, HDR resolutie, een gezichtsveld van 145 graden met een beeldverhouding van 3:4, slimme waarschuwingen, gezichtsherkenning en een paar andere coole voordelen.

Deze functies vormen samen een geweldig product, vooral in vergelijking met Ring’s meest recente draadloze aanbod . En toen ik de nieuwe Nest Doorbell in de loop van een week uittestte, was ik erg te spreken over de algemene interface en de indrukwekkende prestaties. Ondanks het geweldige ontwerp van de deurbel, zorgden de maandelijkse kosten van €5 en een paar matte functies ervoor dat ik me een beetje teleurgesteld voelde. Als je een Google-loyalist bent of gewoon iemand die op zoek is naar een solide videodeurbel zonder een abonnement op de maandelijkse service, dan zal de Nest Doorbell (Batterij) absoluut aan je behoeften voldoen. Voor alle anderen zijn er misschien betere opties .

Voordelen:

  • Slimme meldingen
  • Gratis functies
  • Goed optreden
  • Waarde (zonder abonnement)

Nadelen:

  • Google Nest Aware abonnement
  • Een enigszins beperkt gezichtsveld

De basis

De nieuwe Nest Doorbell is een draadloze videodeurbel voor €200 Wat een grote voordeel is, is dat veel van de beste functies direct uit de doos komen en dat er geen maandelijks abonnement op Google Nest Aware nodig is. Zo heb je bijvoorbeeld een abonnement nodig voor gezichtsherkenning, maar niet voor persoons-, voertuig-, pakket- en dieren specifieke meldingen. Je krijgt ook drie uur gratis opslagruimte voor evenementen, wat betekent dat je opnames van eerder op de dag kunt bekijken als je bezig bent op het moment dat ze plaatsvinden.

Deze functies werkten goed toen ik ze testte, waarbij ze bijvoorbeeld effectief onderscheid maakten tussen passerende auto’s en pakketbezorging. Daarnaast was ik onder de indruk van de hoge reactie snelheid van de live videostream. Toen ik de draadloze Nest Doorbell en de Arlo Wire-Free-videodeurbel plaatste – de draadloze versie van onze favoriete videodeurbel – en voor hen bewoog tijdens het bekijken van de livestream, liet Nest de beweging in bijna realtime, terwijl Arlo een vertraging van 3 seconden had.

Een paar seconden maakt in sommige omstandigheden misschien niet veel uit, maar het kan af en toe een groot verschil maken – zoals wanneer u communiceert via tweerichtingsverkeer.

De Nest Doorbell (Batterij) is verkrijgbaar in vier kleuren: sneeuw (wit), linnen (beige), klimop (donkergroen) en essenhout (grijs).

De deurbel van Google werkt ook zoals je zou verwachten met slimme speakers en schermen van Nest . Deze apparaten kunnen functioneren als deurbelgeluiden en je kunt de zogenaamde videofeed ook oproepen met Google Assistant op je Google Nest Hub , waar je ook gesprekken met bezoekers kunt aangaan. Als je je aanmeldt voor het Nest Aware-programma van €5 per maand van Google, krijg je gezichtsherkenning en 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen.

Het goede, het slechte en… nou, er is geen lelijk hier

Deze videodeurbel zal de industrie niet op zijn kop zetten, maar hij heeft een aantal coole functies. Wij zijn vooral verheugd om te zien dat die slimme meldingen – die achter een abonnement op de meeste vergelijkbare deurbellen zijn afgesloten – gratis worden meegeleverd.

De nieuwe Nest Doorbell een beter verticaal gezichtsveld dan vele andere, inclusief het oudere bedrade model. Dat betekent dat wanneer iemand op slechts een voet afstand van het apparaat staat, je ze nog steeds van top tot teen zult zien.

Google Nest Doorbell (Batterij)
De Nest Doorbell (batterij) heeft een aantrekkelijk, minimalistisch ontwerp

De beeldverhouding van 3:4 betekent dat je niet zoveel horizontale dekking krijgt, wat, afhankelijk van je opstelling, weinig of veel uitmaakt. Mijn ingang thuis is vrij smal, dus het verliezen van een aantal graden van horizontale dekking is daar geen game-changer. 

Ik hou meer van verticale dekking dan van horizontale, als ik er een moet kiezen. Maar ik begrijp niet waarom ik moet kiezen. De videodeurbellen van Arlo hebben een gezichtsveld van 180 graden en een beeldverhouding van 1: 1, en dat betekent een solide dekking in alle richtingen.

Een ander ding dat goed aanvoelt, maar niet geweldig is, is de opslag van drie uur voor evenementen. Drie uur is voor veel omstandigheden voldoende, maar als er om 2 uur ‘s nachts iets gebeurt, zijn die beelden niet meer beschikbaar tegen de tijd dat je wakker wordt. Dat is jammer, vooral voor iedereen die serieus overweegt om de batterij gevoede Nest Doorbell te kopen en af ​​te zien van het abonnement.

Hoe zit het met de Nest Hello?

Google-fans vragen zich misschien af ​​hoe de nieuwe Nest Doorbell zich verhoudt tot de vroegere Nest Hello, en het goede nieuws is dat dit een upgrade is op bijna elk niveau. De draadloze Nest Doorbell heeft slimmere functies over de hele linie, en hoewel de Nest Hello technisch gezien een beter gezichtsveld had, geeft de beeldverhouding van het nieuwe apparaat een beter zicht op de gebieden die relevanter zijn voor de meeste gebruikers (denk aan: hoger en lager, bij de kosten van die zij-aan-zij visie). Ten slotte kost die oudere, bedrade Nest Doorbell nog steeds veel meer, namelijk €279.

Google Nest Hello - Doorbell (Netvoeding)
De Nest Doorbell (Netvoeding) heeft nog steeds één truc die het nieuwe Nest Doorbell (Batterij) niet kan evenaren: 24/7 continu opnemen.

Het enige grote voordeel van de oudere deurbel is dat hij 24/7 continu kan opnemen, wat de nieuwe deurbel niet zal doen, zelfs als je de Nest Doorbell (Baterij) op de netvoeding zal aansluiten. Dat zal gewoon een deal-breaker zijn voor sommige mensen die dat maximale beveiligingsniveau willen. Het zou echter niet te zwaar moeten wegen tegen Nest, aangezien geen enkele grote draadloze videodeurbel die functie biedt.

Gerelateerde producten