Ga terug

Ring Video Doorbell Pro 2: Ring’s beste deurbel tot nu toe?

De nieuwe topklasse

Ring’s nieuwe Video Doorbell Pro 2 vanaf €259,00 is de beste videodeurbel tot nu toe van een bedrijf dat bijna een begrip is geworden voor videodeurbellen. Het heeft een uitstekend gezichtsveld en videokwaliteit; veel aanpasbare functies voor meldingen en opnamezones; en snelle prestaties, of dat nu het verzenden van waarschuwingen naar uw telefoon of slimme luidspreker is wanneer iemand aanbelt of de live-feed van de Ring-app op een telefoon ophalen. Als je het prijskaartje kunt verdragen, een bedrade deurbel aan je deur kunt installeren is de Ring Video Doorbell Pro 2 er een van de beste videodeurbellen die je nu kunt krijgen.

De nieuwe Video Doorbell Pro 2 is het topmodel van Ring en vervangt de originele Video Doorbell Pro uit 2017. In tegenstelling tot de andere deurbellen van Ring, heeft de Pro 2 geen batterijoptie; je moet er bedrading naar toe laten lopen voor stroom. Maar omdat hij geen batterij hoeft te bevatten, is de Pro 2 veel kleiner dan de batterij gevoede opties van Ring en heeft hij snellere reactietijden wanneer je de feed op je telefoon of een Echo Show smart-display wilt ophalen. Het kan ook werken met een bestaande deurbel in je huis, als je die hebt.

Voordelen:

  • Toont een groot en breed gezichtsveld
  • Gedetailleerde, kleurnauwkeurige video
  • Snelle responstijd bij het ophalen van een video beeld of het ontvangen van meldingen

Nadelen:

  • Vereist bekabelde installatie
  • Duurder dan andere Ring-modellen en de meeste concurrenten
  • Zeer beperkt zonder het maandabonnement
  • Geen pakketdetectiefuncties

Ondanks zijn hoger dan gemiddelde prijskaartje, ziet de Pro 2 er niet echt veel luxer uit dan andere Ring-modellen. De behuizing is volledig gemaakt van plastic en er is een groot Ring-logo op de onderkant gestempeld. 

Ring heeft deze keer een aantal nieuwe functies toegevoegd, maar de belangrijkste verandering is hoe de Video Doorbell Pro 2 videoclips vastlegt. In tegenstelling tot het vorige model en elke andere Ring-deurbel ervoor, maakt de Pro 2 vierkante video van 1536 x 1536 pixels, waarmee je bezoekers van boven naar beneden kunt zien. Het maakt het ook veel gemakkelijker om te zien of er pakketten voor de deur zijn achtergelaten, omdat je de grond voor de deurbel kunt zien.

De Pro 2 legt een scherp en gedetailleerd beeld vast, compleet met HDR voor het balanceren van heldere luchten en gezichten van bezoekers. Het heeft ook een speciale infrarood nachtmodus die automatisch wordt ingeschakeld als de lichtniveaus laag genoeg zijn. 

Dankzij ondersteuning voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi, is het ophalen van de video beeld van de Pro 2 via de Ring-app op mijn telefoon een vlotte proces dat slechts een paar seconden duurt. Vorige Ring videodeurbellen hadden vroeger een meer tijd nodig om hun video beeld weer te geven. 

De Pro 2 heeft ook een nieuwe “3D-bewegingsdetectie”-functie waarmee je de bewegingen van iemand op je terrein kunt zien, zelfs als ze ver van de camera verwijderd zijn. De naam overdrijft een beetje wat dit doet: de app toont een bovenaanzicht van bewegingen die worden weergegeven als gekleurde stippen op de kaart van uw huis over de opgenomen videoclip heen. Het is ontworpen om u te laten zien waar iemand op uw terrein is geweest voordat u ze duidelijk op de camera kunt zien. Maar het bereik voor deze functie is beperkt tot slechts 10 meter.

Ring Video Deurbel installatie door Smartproof

Bij Smartproof hebben we inmiddels een ruime ervaring opgebouwd in de plaatsing van de Ring Video deurbel. Hierdoor weet je zeker dat de installatie volledig naar behoren verloopt en er achteraf zich geen problemen voordoen.

Naast installatie van de Ring Video Doorbell helpen wij je ook graag bij het instellen van alle functionaliteiten in de Ring app gewenste apparaten en beantwoorden we de vragen. We zijn pas tevreden als jij dat ook bent! Smartproof heeft als doel om optimaal gebruikersgemak te creëren voor vele verschillende smart home producten, waaronder de Ring Video Doorbell Pro 2.

Gerelateerde diensten