Ga terug

Welke video deurbel – Nest Hello of Ring Video Doorbell Pro?

Video deurbellen zijn in opkomst, omdat je hiermee je voordeur beter kunt beveiligen. Ook kun je beeldbellen met degene die voor de deur staat.

Twee van de bekendste video deurbellen zijn de Nest Hello en de Ring Video Doorbell Pro. Welke van deze

Twee van de bekendste video deurbellen zijn de Nest Hello en de Ring Video Doorbell Pro. Welke van deze video deurbellen is de beste keus? In dit artikel bespreken we beide deurbellen aan de hand van verschillende onderdelen.

Video deurbellen is de beste keus? In dit artikel bespreken we beide deurbellen aan de hand van verschillende onderdelen.

Functionaliteit Nest Hello & Ring Video Deurbel

De Nest en de Ring deurbellen ontlopen elkaar niet veel qua functies. Beide systemen zijn bedoeld om te kunnen beeldbellen met iemand die aan de deur staat. Dit kan via een app of een smart homesysteem.

In beide camera’s zit een bewegingssensor, zodat je ook gealarmeerd kunt worden als er iemand voor de deur staat die niet aanbelt. Deze bewegingssensor is af te stellen, zodat je bijvoorbeeld niet gealarmeerd wordt als er iemand bij de buren voor de deur staat.

Ook qua formaat en uiterlijk zit er weinig verschil tussen de deurbellen. Een leuk pluspunt aan de Ring Video Deurbel is dat je verschillende frontjes hebt. Hiermee geef je je deurbel eenvoudig een kleur die past bij je huis.

Een nadeel aan de Nest Hello is dat er geen losse gong beschikbaar is. Je kunt het belsignaal alleen maar horen via een gekoppeld apparaat met speaker, zoals een Google Home of een smartphone. Bij de Ring zit standaard een gong meegeleverd en het is mogelijk om er een extra gong bij te kopen.

Zowel de Nest Hello als de Ring Video Doorbell Pro zijn aan te sluiten op een smart home systeem. De Nest Hello kun je alleen verbinden met de Google Assistant, terwijl de Ring alleen werkt in combinatie met Alexa, de slimme assistent van Amazon.

Beide systemen bieden ondersteuningvoor If This, Then That (IFTTT). Dit is een platform waarmee je verschillende apps kunt koppelen. Helaas is dit geen volwaardige vervanging voor de koppeling met een slimme assistent.

Technische eigenschappen

Een van de belangrijkste eigenschappen van een slimme deurbel is de camera. Belangrijk hierbij zijn de kijkhoek en de beeldkwaliteit. Horizontaal ontlopen de kijkhoeken elkaar niet veel, maar de Nest Hello heeft verticaal een veel groter bereik. Dit is bijvoorbeeld handig als de deurbel bij een trap hangt of als er kinderen aanbellen. De camera van de Nest heeft HDR, waardoor de camera beter beeld geeft als er veel (zon)licht is.

De geluidskwaliteit van de Nest is daarentegen weer beter dankzij de noise cancelling. Zo kun je degene aan de andere kant van de lijn beter verstaan, bijvoorbeeld als je langs een drukke straat woont.

Het is belangrijk dat er een goed WiFi-signaal is op de plek waar je de deurbel hangt. Hang je deze aan hek, dan heb je mogelijk een signaalversterker nodig. Als het WiFi-signaal onvoldoende sterk is, gaat dit ten koste van de beeld- en geluidskwaliteit. De deurbel van Nest beschikt over een sterkere WiFi-adapter dan de Ring.

Gebruiksgemak

Voor beide deurbellen geldt dat het enige technische kennis vereist om ze goed te kunnen installeren. Voor de stroomvoorziening van de deurbel is het soms nodig om door de deur of de gevel te boren, in andere gevallen sluit je de deurbel aan op de bedrading van een bestaande bel. Gelukkig is het via Smartproof mogelijk om de slimme deurbel te laten installeren door een vakman.

Beide systemen werken vlekkeloos nadat ze zijn geïnstalleerd. Beide komen met gebruikersvriendelijke applicaties die hoge beoordelingen krijgen in de App Store en op Google Play.

Kosten

Advies prijs voor beide video deurbellen liggen rond 279 euro. Bij de Ring Video Doorbell Pro krijg je de Ring Chime en 24 volt bel transformator bijgeleverd bij de Nest Hello krijg je dit niet erbij, 24 volt bel transformator is nodig bij de Nest Hello deurbel. Deze kost nog ongeveer 20 tot 30 euro extra, de huidige gong fungeert als Chime. Een Google assistent of Google Hub werkt wel samen, zodat je het kan instellen als gong.

Bij beide deurbellen heb je een abonnement nodig om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken. Een belangrijke functionaliteit is opslag in de cloud. Bij de Ring Video Doorbell Pro betaal je hier ongeveer €30 per jaar voor. Bij de Google Nest Hello liggen deze kosten op minimaal €50 per jaar. Je Nest kan met dit abonnement ook gezichten herkennen.

Eindoordeel

Er zijn een paar onderdelen die waarschijnlijk de doorslag geven bij je keuze. De beeldkwaliteit van de Nest deurbel is beter, vooral als jouw voordeur een deel van de dag in de volle zon staat. De Ring heeft lagere abonnementskosten en de mogelijkheid om een gong aan te sluiten in huis.

Het belangrijkst bij je keuze is misschien nog wel welke slimme assistent je het liefst gebruikt. Als je het liefst de Google Assistant gebruikt, dan kun je hier alleen de Nest Hello op aansluiten. De Ring Video Doorbell Pro werkt daarentegen weer alleen met Amazon Alexa. Mocht je nog geen assistent gebruiken, dan is het belangrijk om te weten dat Amazon Alexa vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is.


Gerelateerde installatie diensten: