Ga terug

Netatmo Video Deurbel: Altijd thuis

De slimme video deurbel van Netatmo zorgt dat jij altijd thuis bent. En als je niet thuis bent, zorgt je slimme video deurbel dat je via een videogesprek toch contact kan maken met degene bij je voordeur. Nooit meer stress als je de postbode mist; je kan hem gewoon vertellen dat hij je pakje bij de buren mag afgeven of door het kattenluikje kan schuiven.

Een bewegingssensor is ook onderdeel van deze deurbel: zo weet je altijd precies of er iemand in de buurt van je deur is.

Deze slimme deurbel is verbonden via wifi en via de app op je smartphone maak je makkelijk contact met wie er voor de voordeur staat.
En het beste: deze slimme videodeurbel werkt samen met je Apple Homekit!

Hoe werkt een slimme videodeurbel?

De Netatmo smart videodeurbel verbind je, na installatie, met wifi en op het moment dat iemand aanbelt bij je voordeur, krijg jij in je Netatmo Security app (beschikbaar voor Android en iOS) een melding dat er iemand voor je deur staat.

Ben je niet thuis, dan kan je via het videogesprek contact maken met je bezoeker, een microfoon is ingebouwd in de deurbel. Het geluid is two-way, wat inhoudt dat je echt kunt communiceren en een gesprek kunt voeren via je slimme deurbel.

Wil je de deur niet opendoen of mis je de video oproep op je smartphone dan is dat ook geen probleem. In de app kun je alsnog zien wie er aan de deur was en wanneer.

Netatmo homekit smartproof
Netatmo Video Deurbel: Altijd thuis 5

Alle video-opnames die de slimme deurbel maakt worden lokaal, dus in de deurbel zelf, opgeslagen op een microSD-kaart.

Slimme deurbel? Slim ontwerp!

Het uiterlijk van deze slimme deurbel is echt een plus, niet alleen omdat het een heel handig en compact ontwerp is, maar ook omdat de deurbel er mooi uitziet.

Het rechthoekige ontwerp is opgedeeld in 3 delen. Bovenin zit de slimme camera met een hoge videoresolutie en 160 graden kijkhoek. Je kan dus echt zien wie er voor de deur staat en in de omgeving kijken.

Netatmo Video Deurbel
Netatmo Video Deurbel: Altijd thuis 6

De interne camera is voorzien van een bewegingssensor en die kan zelfs onderscheid maken tussen ‘onschuldige bewegingen’, zoals spelende kinderen voor de deur, waar je dus geen melding van wil hebben en iemand die daadwerkelijk ‘rommelt’ bij je voordeur.

De camera in de smart deurbel heeft 5 x digitale zoom en een ingebouwde ledlamp. Zo heb je, ook ’s nachts, een bijzonder goede beeldkwaliteit.
Onder de slimme camera zit de behuizing voor de microfoon. Een grijs rooster, waar achter de microfoon verstopt zit. Daaronder zit de daadwerkelijke ‘bel’.

Het ontwerp van de Netnamo deurbel is modern en minimalistisch. Door zijn zwarte omlijsting en camera is het, naast een veilige en handige toevoeging aan je smarthome, ook een aanwinst bij je voordeur.

Smart deurbel: een veilig idee

Wil je ’s avonds meteen kunnen zien, wie er voor je deur staat, zonder de deur open te doen? Dat kan dus met een slimme videodeurbel en hoge beeldkwaliteit. De Netnamo videodeurbel heeft ook een HDR-functie, waardoor plotselinge veranderingen in de verlichting worden gedempt. Zo kan je, ook als er net een auto met zijn koplampen aan door de straat rijdt, zien wie er staat of wat er gebeurt. Daarnaast heeft de bel ook infrarood nachtzicht

De bewegingssensor in de bel biedt nog extra veiligheid: je weet meteen of er iemand voor je deur staat, zonder dat er aangebeld is. Uiteraard kan je deze bewegingsdetectie ook uitschakelen in de app. Daarnaast kan je Alert Zones instellen. Je krijgt dan een melding als er beweging is in een bepaald gebied.

Via een update aan het einde van 2020 zal de Netatmo video deurbel ook nog kunnen detecteren of er iemand aan de bel zelf zit, bijvoorbeeld om de bel te stelen of onklaar te maken.

Voordelen Netatmo video deurbel

Naast de extra veiligheid die een smart deurbel biedt, zijn er nog een aantal voordelen te benoemen.

Een van de grootste voordelen is de integratie met Apple’s Homekit. Je kan dus Siri gewoon vragen om je voordeur te laten zien. De slimme deurbel is ook zichtbaar in Apple’s Woning-app en je kan Siri ook vragen om bijvoorbeeld de status van je slimme deurbel op te vragen.

Netatmo smart videodeurbel heeft nog een voordeel: er is geen abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van de app of om de opgeslagen beelden te kunnen bekijken. Kies je voor een Ring smart deurbel dan is een abonnement wel noodzakelijk.

De deurbel is goed bestand tegen water, weersinvloeden en zonlicht. Nog een voordeel: je videobeelden worden lokaal opgeslagen. Dat is wellicht niet het eerste waar je rekening mee houdt wanneer je een smart video deurbel aanschaft, maar lokaal zijn je gegevens veilig opgeslagen en is je privacy gegarandeerd.

Voordeel nummer 3 is de AI-object detection: deze deurbel gaat dus niet zomaar af en kan ‘zien’ of er iemand voor je deur staat of dat er een bal van de kinderen langs rolde. Je kan de deurbel overigens ook gebruiken in combinatie met de beveiligingscamera van Netatmo.

Nadelen Netatmo video deurbel

Natuurlijk heeft deze smart videodeurbel, naast de voordelen, ook een aantal nadelen. Heb je nog geen slimme deurbel op dit moment dan is het een klus om de juiste stoom toevoer te krijgen. Een installatie service is dan geen overbodige luxe. Zo kan je snel en zonder problemen gebruik maken van je smart deurbel. De installatieservice van Smartproof vind je hier.

Naast het nadeel van de bedrading is een slimme deurbel niet zo makkelijk mee te verhuizen.

Een slimme deurbel maakt gebruik van de wifi in je woning en daar schuilt toch ook een nadeel in. Is je wifi traag of is er helemaal geen internet, dan komt de melding niet bij je smartphone aan. Een slimme deurbel is afhankelijk van een goed en stabiel netwerk. Ben je onderweg en heb je slecht bereik? Dan kan je ook zo maar een oproep van je slimme deurbel missen. Gelukkig kan je dan altijd nog terugkijken wie er aan je voordeur was.

De deurbel wordt geleverd met een micro-SD kaartje en dat kan soms een nadeel zijn als er niet voldoende geheugen op de kaart zit. Vervang eventueel het geheugenkaartje van 16 Gb voor eentje van 32 Gb. Zo heb je altijd voldoende ruimte om je beelden lokaal op te slaan op je slimme video deurbel.

Netatmo vs Ring Video Doorbell Pro vs Google Nest Hello

Nest Hello en Ring Video Doorbell Pro
Netatmo Video Deurbel: Altijd thuis 7

De slimme deurbellen van dit moment zijn ongetwijfeld de Netatmo slimme video deurbel, de Ring Video Doorbell Pro en de Nest Hello van Google. Vergelijk je de Netatmo Smart deurbel met de Ring Video Doorbell Pro en de Nest Hello dan valt een ding meteen op: geen abonnement. De aanschaf van de Netatmo video deurbel ligt misschien iets hoger maar op de lange termijn zijn de kosten zeker lager omdat de deurbel zonder abonnement werkt.

De Nest Hello werkt uiteraard met de slimme Google Assistent en je kan op al je Google speakers een melding ontvangen als iemand voor je deur staat.
Netatmo werkt op dit moment dus samen met Siri en waar veel video deurbellen ook via IFTT benadert kunnen worden, kan dit niet met de Netatmo video deurbel.

De slimme video deurbel zelf is qua formaat ook iets groter als zijn concurrenten maar heeft ook een goede camera voor beter zicht, ook in het donker.

Apple Homekit en Netatmo

De slimme deurbel is compatible met de smarthome omgeving van Apple. Hierin verzamelt apple alle apparaten die binnen je smarthome aanwezig zijn. Je kan apparaten ook bedienen vanuit de Woning app en staat er iemand voor de deur dan kan je ook via die app een melding krijgen.

Je kan deze slimme deurbel ook koppelen aan andere slimme apparaten via Apple Homekit. Zo kan je de lampen bijvoorbeeld laten knipperen wanneer de deurbel gaat. Heb je een Homepod? Dan kun je die ook vragen je te laten weten dat er wordt aangebeld. Wanneer je dan, zonder je smartphone, bijvoorbeeld boven bent dan maakt ook je Homepod melding van het feit dat er iemand aan je deur staat. Netatmo video deurbel is een van de weinige slimme deurbellen die werkt met Apple’s HomeKit en is dat dat betreft echt een voorloper.

Alle producten die met Apple’s Homekit samenwerken zijn voorzien van de tekst: works with Apple HomeKit.

apple homekit
Netatmo Video Deurbel: Altijd thuis 8

Video deurbel installatie

Wil je de slimme deurbel aanschaffen en installeren? Kies dan altijd voor een professionele installatie. Zeker wanneer je nog een ‘reguliere’ deurbel op bijvoorbeeld 8 volt transformator hebt. Je nieuwe slimme Netatmo deurbel vervangt namelijk je huidige deurbel en dan wil je gewoon dat alles werkt. Wij Smartproof installeren je slimme video deurbel al vanaf €89 zo weet je zeker dat je nieuwe deurbel werkt zoals het hoort. De installatie service en mogelijkheden voor het inplannen van een afspraak vind je hier.

Samenvattend: een slimme deurbel is handig

Een slimme video deurbel is naast extra veiligheid ook gewoon ontzettend handig. Je weet altijd wie er aan de deur is en je kan de pakketbezorger gewoon te woord staan. Wanneer je dus overweegt een nieuwe deurbel aan te schaffen, overweeg dan zeker een slimme variant!