Ga terug

Maak kennis met de AVM FRITZ!Box 4060 router

meet the avm fritz box 4060 router with tri band wifi

De nieuwe AVM FRITZ!Box 4060 is dankzij Wi-Fi 6, de nieuwste Mesh Wi-Fi-technologie van AVM FRITZ! Box, drie radio-units en in totaal 12 antennes, kunnen Wi-Fi-datasnelheden tot 6 Gbit/s worden bereikt. De tri-band FRITZ!Box 4060 haalt het maximale uit smartphones en andere mobiele apparaten van de nieuwste generatie

Andere kenmerken van het WiFi-gedeelte is dat het zowel WPA2-Personal als WPA3-Personal ondersteunt. Daarom hebben we de best mogelijke beveiliging in ons draadloze netwerk. We hebben ook een WiFi-netwerk voor gasten met verschillende geavanceerde opties, WiFi-programmeur en de mogelijkheid om onder andere de SSID, het toegangswachtwoord, WiFi-kanalen om op de verschillende banden uit te zenden en WiFi MAC-filtering in detail te configureren.

meet the avm fritz box 4060 router with tri band wifi
Bekabelde en USB 3.0-functies

Deze router heeft Eén 2.5G Multigigabit-poort voor internet WAN. Hoewel deze poort ook kan worden geconfigureerd als LAN-poort 4. Afhankelijk van de configuratie die we in de router maken, kunnen we deze gebruiken als een WAN of als een LAN. Natuurlijk hebben we in totaal 3 speciale Gigabit Ethernet-poorten voor LAN. Dit stelt ons in staat om meerdere computers via een kabel aan te sluiten en optimaal gebruik te maken van onze internetverbinding.

De FRITZ! Box 4060 heeft één krachtige USB 3.0-poortDankzij de FRITZ! OS-firmware, zullen we de Samba-server, FTP-server, FTPES en zelfs de DLNA-mediaserver kunnen gebruiken om het meeste uit hun functies te halen. Iets dat we ook willen aangeven is dat we een 3G / 4G-modem kunnen installeren zodat dit het internet WAN is, afhankelijk van de modem die we introduceren, zullen we ondersteuning hebben of niet. In RedesZone hebben we al geverifieerd dat de prestaties van deze USB 3.0-poort uitstekend zijn, meer dan 100 MB / s zonder problemen bij lezen en schrijven, wat ideaal is voor het delen van grote bestanden.

Overige mogelijkheden

De AVM FRITZ!Box 4060 het eerste model in de FRITZ!Box 4000-serie dat DECT ondersteunt. Hiermee beschikken gebruikers over een krachtige draadloze router die ook functioneert als basisstation voor VoIP-telefonie.

De FRITZ! Box heeft een ingebouwd telefoonsysteem. In dit geval hebben we geen fysieke analoge poort om de telefoons aan te sluiten, maar wel een DECT-basis waarmee we tot 6 telefoons draadloos kunnen verbinden, of het nu FRITZ! Fon draadloze telefoons of als het andere telefoons zijn die gebruikmaken van de DECT-technologie. Ook willen we aangeven dat de configuratie mogelijkheden voor het telefonie gedeelte exact hetzelfde zijn als altijd, we hebben dezelfde opties en mogelijkheden, waaronder het antwoordapparaat, fax, doorschakelen en de rest van de gebruikelijke functies.

Bovendien kunnen gebruikers hun Smart Home-producten van FRITZ! of andere fabrikanten met de draadloze router verbinden via de DECT ULE-standaard. De FRITZ! OS-besturingssysteem heeft een specifiek gedeelte voor de fabrikant van Smart Home-apparaten. In dit geval kunnen we verschillende slimme stekkers registreren, zoals de FRITZ! DECT 200 of de FRITZ! DECT 210, evenals de DECT-dekkingsrepeater om het bereik eenvoudig en snel uit te breiden. Dankzij deze functionaliteit hoeven we de domotica-apparaten niet aan te sluiten op het wifi-netwerk, maar gaan ze rechtstreeks naar de DECT-basis, waardoor we een veel groter bereik hebben.

1640630580 55 meet the avm fritz box 4060 router with tri band wifi
FRITZ! OS-besturingssysteem

De FRITZ! Het besturingssysteem van het besturingssysteem op deze router is net zo compleet als altijd, hoewel we enkele wijzigingen hebben aangebracht in het WAN-gedeelte van internet. In de firmware hebben we de mogelijkheid om deze router te gebruiken als de hoofdrouter of als een WiFi-toegangspunt met USB-functies, telefonie en meer, dat wil zeggen dat de routerfuncties worden uitgevoerd door de operator en de rest van de functies worden uitgevoerd door de FRITZ! doos. In het configuratiemenu kunnen we kiezen tussen verschillende bedieningsmodi, maar deze router is compatibel met elke FTTH-operator omdat hij VLAN’s in het WAN ondersteunt.

FRITZ!Box 4060 highlights:

• Tri-band router voor Mesh Wi-Fi met Wi-Fi 6
• Ideaal voor aansluiting op een kabel-, DSL- of glasvezelmodem
• Drie radio-eenheden, 4 x 4 Wi-Fi 6 met tot 2400 Mbit/s + 2400 Mbit/s op 5 GHz en tot 1200 Mbit/s op 2,4 GHz
• DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en Smart Home-toepassingen
• Veelzijdige DECT ULE/HAN FUN-gebaseerde Smart Home-toepassingen
• 1 x 2,5 gigabit WAN, 3 x gigabit LAN voor PC’s en netwerkapparaten
• 1 x USB 3.0-poort voor printers en opslagmedia (NAS)
• FRITZ!OS met ouderlijk toezicht, mediaserver, FRITZ!NAS, Wi-Fi-gasttoegang, MyFRITZ! en meer
• Nieuwe Mesh Wi-Fi-apparaten gemakkelijk en beveiligd aanmelden in het thuisnetwerk met een druk op de knop (Connect)

Gerelateerde producten