Ga terug

LoQed deurslot: Slim deurslot maakt sleutels overbodig

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je huissleutels vergeten. Zo ook de makers van LoQed Touch Smart Lock maar zij ontwikkelden gelijk maar een oplossing voor die dichte deur: een slim deurslot. Zo’n slot maakt je huissleutels overbodig en zorgt ervoor dat jij altijd naar binnen kan.

In deze blog lees je alles over het slimme LoQed deurslot, wat de voordelen zijn en hoe slimme sloten je smarthome veilig houden. Wil je dat wij jouw LoQed smart deurslot installeren? Een afspraak voor installatie kun je makkelijk hier maken.

Smartphone als toegang tot je smarthome

Bijna alles in en aan je huis is tegenwoordig smart of slim te maken. Denk aan slimme deurbellen, een slimme thermostaat of een buitencamera die jou direct een berichtje stuurt als er iets niet pluis is maar om je voordeur te openen moet je altijd opzoek naar je sleutels. En ben je die vergeten: dan kom je er niet in.

Dat is meteen het grootste voordeel van een smart of slim deurslot: je telefoon in je zak is jouw toegang tot je huis en je sleutels heb je niet meer nodig. Je telefoon kan je bij dit slimme slot overigens gewoon in je zak laten.

Hoe werkt een slim deurslot?

Een slim slot of smartlock vervangt je huidige slot door een moderne versie. Het LoQed Touch Smart Lock communiceert via bluetooth of wifi met je telefoon en weet daardoor of jij in de buurt bent. 
Wanneer je daarna het slot aanraakt gaat de deur open, zonder dat je, je telefoon uit je tas hoeft te halen.
Het slot weet ook waar jij, je bevindt en gaat dus alleen open als jij buiten staat. 
Dit slimme slot werkt op batterijen en die gaan 9 tot 12 maanden mee. Zijn de batterijen aan vervanging toe, dan krijg je een melding in de app die bij het slot hoort.

Negeer je die melding en zijn de batterijen helemaal leeg? Dan kun je altijd met een 9-volt batterij het slot een kick-start geven zodat jij weer naar binnen kan. Vergeet daarna niet de batterijen te vervangen.

Is je telefoon leeg of ben je hem vergeten? Geen punt, je hebt ook toegang via een pincode die je op het deurslot zelf in moet voeren. Het slot is ook nog voorzien van een noodstroomvoorziening.
Een smart slot zorgt dus dat jij en je gasten zonder sleutels het huis kunnen verlaten en je nooit meer voor een dichte deur staat.

Een deurslot vervangen

In het geval van het LoQed slot wordt de gehele cilinder van het slot vervangen door het deurbeslag van je nieuwe smart deurslot. Je kan dit laten doen door een van onze vakmensen zodat je zeker weet dat jouw slot keurig geïnstalleerd wordt. Een afspraak maken voor de installatie doe je hier.

Voordelen van een smart deurslot

Een slim slot heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel cilinderslot.

Het slimme slot van LoQed weet wanneer je voor de deur staat maar opent de deur pas als jij hem aanraakt. Zo voorkom je, dat de deur opengaat als je even naar de schuur loopt of in de buurt loopt om de hond uit te laten.

Je kan het slot ook zo instellen dat hij standaard het nachtslot op de deur sluit en dat zorgt voor nog meer veiligheid in huis. LoQed kan ook vast het nachtslot voor je openen als je bijna bij de deur bent, dus je hoeft nooit te wachten om naar binnen te kunnen.

Een slim deurslot bij Airbnb verhuur: geef je gasten veilig, op afstand en tijdelijk toegang

Slimme deursloten zijn de oplossing voor de verhuur van je woning zonder dat je daarbij zelf aanwezig hoeft te zijn. Je gasten laat je met een klik binnen en ze kunnen gemakkelijk in en uit de woning. Nooit meer gedoe als gasten hun sleutel vergeten of kwijtraken. En je bespaart tijd omdat jij niet meer op je gasten hoeft te wachten. Als verhuurder is een smart voordeurslot ook een veilig gevoel: gasten kunnen geen kopie van de sleutel maken en na het verblijf verwijder jij de toegang makkelijk in de app van LoQed. Zo verhuur je zonder zorgen je smart home via bijvoorbeeld Airbnb.

LoQed App

LoQed heeft daarnaast een fijne app voor Android (versie 8 of hoger) en iOS (versie 11 of hoger) en via de app kan jij ook anderen toegang geven tot je huis. Je verstuurt de sleutel via whatsapp of e-mail en de ontvanger kan deze gebruiken in de app van LoQed.

Toegang op afstand bedienen

Je kan binnenkort zelfs exact de tijd bepalen waarop jouw slimme voordeurslot zich laat openen. Ideaal om even de buurvrouw, je kinderen of de schoonmaakster binnen te laten zonder het bekende touwtje uit de deur. Zet je de Guest Access Mode aan, dan kunnen bijvoorbeeld de kinderen gewoon heen en weer lopen tijdens het buitenspelen. Het slot gaat dan gewoon open zodra ze een van de aanraakgevoelige knoppen aanraken. Zo hangt er toch tijdelijk een digitaal touwtje uit je brievenbus. Via de app kun je ook altijd het slot openen en sluiten.

Een ander voordeel van een slim slot is dat je precies weet wie er wanneer binnenkomt in je woning. Je krijgt een melding in de LoQed app en door de persoonlijke toegangscode weet je ook precies wie er binnen is gekomen. Je kan in totaal 200 sleutels aanmaken met allemaal een eigen pincode en andere opties.

Veilige toegang tot je huis

Een slim slot zorgt er niet alleen voor dat jij snel binnen bent, het maakt je huis ook veiliger. Er is namelijk geen sleutelgat meer en dat maakt het voor inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen in je woning. Dat sleutelgat was voor veel inbrekers namelijk de basis om zich toegang tot jouw woning te verschaffen. De cilinder die bij je slimme slot hoort heeft ook een beveiliging tegen boren.

Is een slim slot of smart lock veilig?

Het korte antwoord is natuurlijk: JA. Een slim slot is misschien zelfs wel veiliger als de traditionele sloten die je nu op je deuren hebt zitten.

Het LoQed Smart lock is SKG 3-sterren gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen die je verzekeraar stelt voor je inboedelverzekering. De SKG 3-sterren certificering is de hoogst mogelijke veiligheidsgraad.

Hoe goed is de digitale beveiliging van een slim deurslot?

Niet alleen aan de fysieke veiligheid van het slot is gedacht. Ook de digitale veiligheid van dit slimme deurslot is optimaal. Zo zijn de nieuwe sleutels die jij verstuurt naar bijvoorbeeld een vriend of je schoonmaakster nooit zichtbaar voor LoQed. Zij kunnen jouw deur dus nooit openen en zijn daardoor voor hackers ook niet interessant.

Het LoQed Touch Smart Lock gebruikt end-to-end encryptie om jouw gegevens te beschermen, zoals bijvoorbeeld banken dat doen. Daarnaast is het bijna onmogelijk om sleutels te kopiëren omdat deze een unieke encryptiesleutel per gebruiker hebben. Je slot is door de end-to-end encryptie ook nog beschermt tegen hacken.

En raak je je telefoon kwijt of wordt hij gestolen dan kun je heel eenvoudig via elke internetbrowser de toegang blokkeren.

Zowel de digitale veiligheid als de fysieke veiligheid van je slimme slot is dus top.

Deursloten voor bedrijven

Ben je ondernemer of zzp-er met een bedrijfsruimte of verschillende vestigingen? Ook voor bedrijven waar niet altijd iemand op kantoor is, is een slim slot de oplossing. Zo mis je nooit meer een leverancier of klant want die kan je gewoon op afstand binnen laten.

LoQed Smart Lock uitbreidingen

Wanneer je eenmaal een smart lock hebt kun je deze natuurlijk koppelen aan de andere slimme apparaten in je woning zoals een slimme videodeurbel. Het LoQed Touch Smart Lock kan je integreren met je Google Assistent, Amazon’s Alexa of Home Assistant. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat je lampen aangaan als je thuiskomt of de verwarming. Dit doe je nu nog via IFTTT of verschillende webhooks. Directe integratie met Google Assistant staat hoog op het lijstje van de LoQed-makers en zal spoedig volgen net als de integratie met Apple’s HomeKit. Homey en verschillende videodeurbellen zoals Ring of Nest Hello.

Samenvattend: veilig en handig

Het LoQed Touch Smart Lock is ontzettend handig en zorgt dat jij altijd toegang hebt tot je woning. Je kan sleutelloos uit huis en de extra veiligheid door het ontbreken van een sleutelgat is gewoon een fijn idee. Daarnaast is het gemak groot. Even op afstand iemand binnen laten of een pakketje ‘aannemen’ is makkelijk en veilig te regelen. Maar het is ook fijn om te weten dat je kinderen thuisgekomen zijn uit school.

Een smart lock is het deurslot van de toekomst, dus is je deurslot aan vervanging toe? Kies dan zeker voor een slim slot.

Smartlock laten installeren

Wil je het LoQed Touch Smart Lock kopen en laten installeren? Kies dan voor een partner van LoQed zoals Smartproof. Zij hebben de beste kennis in huis en installeren professioneel jouw slimme slot. Dan weet je zeker dat alles veilig en goed werkt. Zij kunnen je alles uitleggen over het slot en hoe deze werkt. Een afspraak voor de installatie.

Gerelateerde installatie diensten: