Ga terug

Google Nest thermostaat of Heat Link gaat niet aan


Gaat je Nest thermostaat of Heat Link niet aan en zie je een rood lampje of helemaal geen lampje? Dan is er mogelijk een probleem met de stroomtoevoer van de Heat Link of is de Nest thermostaat tijdens een software-update vastgelopen. Zo los je dit probleem op.

Als er een probleem is met de stroomvoorziening, loopt de batterij sneller leeg. De thermostaat schakelt wifi, het scherm en andere functies dan uit om de batterij te sparen.

Voordat je probeert het probleem op te lossen:

 • De Nest-thermostaat zou automatisch moeten worden ingeschakeld zodra deze is aangesloten op een werkend stopcontact (gemonteerd op een standaard) of verbonden met werkende Heat Link-bedrading (gemonteerd aan de muur). Je moet de Heat Link koppelen in de app en instellen voordat je hiermee het verwarmingssysteem kunt bedienen.
 • Zie je een knipperend rood lampje aan de bovenkant van het scherm van de Nest-thermostaat? Wacht dan totdat de batterij is opgeladen voordat je hiermee de verwarming instelt.
 • Je kunt de verwarming handmatig inschakelen. Druk op de knop van de Heat Link om de verwarming aan te zetten terwijl je de problemen oplost.
 • Het scherm van de thermostaat kan tijdens normaal gebruik na een periode van inactiviteit automatisch uitschakelen. Wel zou het automatisch weer moeten inschakelen als de thermostaat iemand in de buurt detecteert of als iemand deze met de app bedient.
 • De Nest-thermostaat maakt gebruik van de USB-stroomkabel (als je een Nest-standaard hebt) of de bedrading van de Heat Link (bij montage aan de muur) om de interne batterij op te laden. Als je de stroom uitzet of als de stroom uitvalt, blijft de batterij nog even doorwerken. De thermostaat schakelt ook functies als wifi uit om de batterij te sparen voordat de thermostaat volledig wordt uitgeschakeld.
 • Zie je op de thermostaat of in de app een foutmelding, volg dan de stappen voor probleemoplossing in Foutcodes van de Nest-thermostaat oplossen.
 • Volg de onderstaande stappen alleen als de thermostaat niet reageert wanneer je de ring draait of op het scherm tikt.

Als er een rood lampje op de thermostaat knippert

Zie je een rood knipperend lampje aan de bovenkant van het scherm van je thermostaat, dan is de batterij bijna leeg maar wordt wel opgeladen.

De Nest thermostaat zal automatisch opstarten.
Zolang je het knipperende lampje ziet, is er meestal niets mis met de installatie van de Nest-thermostaat. Alleen de interne batterij is bijna leeg. Zodra de batterij genoeg is opgeladen, zou de thermostaat automatisch moeten worden ingeschakeld.

Als het rode lampje blijft knipperen of weer opnieuw begint

De stappen voor het oplossen van dit probleem hangen af van de installatie en stroomtoevoer van je thermostaat.

Aangesloten op een stopcontact en gemonteerd op een standaard

 1. Controleer of het stopcontact waarmee de thermostaat is verbonden een aan/uit-schakelaar heeft. Hierdoor raakt de batterij sneller leeg als de thermostaat uitstaat. De batterij moet dan worden opgeladen als de thermostaat weer wordt ingeschakeld.
 2. Probeer de thermostaat op een ander stopcontact aan te sluiten. Werkt de thermostaat nu wel? Laat dan een elektricien een kijkje nemen naar het eerste stopcontact.
 3. Neem contact op met een Nest Pro service bezoek. Onze installateur kan uitzoeken wat de oorzaak is van het probleem met je verwarmingssysteem en de Nest-thermostaat.

Aangesloten op de Heat Link-bedrading en bevestigd aan de muur

 1. Controleer of de Heat Link is aangesloten op een stroombron. Druk op de knop van je Heat Link. Zie je een groen lampje, dan krijgt de Heat Link stroom. Zo niet, controleer dan of de schakelaar of zekering is ingeschakeld waarmee de stroomtoevoer naar het systeem wordt geregeld.
 2. Verwijder het Nest-scherm en laad de thermostaat met een USB-kabel en een stopcontact op via de USB-poort aan de achterkant. Afhankelijk van het model is dit een USB-mini- of USB-micro-aansluiting.
  Opmerking: Maak bij het opladen geen gebruik van de USB-poort van een computer of een andere USB-poort zonder stroom.
 3. Het scherm licht na enkele ogenblikken op en vraagt je de thermostaat aan te sluiten op de basis. 
 4. Sluit het scherm weer aan op de thermostaatbasis. Druk goed tot je het op zijn plaats hoort klikken. Controleer of het scherm goed vastzit.
 5. Begint het rode lampje weer te knipperen, schakel dan de stroom uit naar het systeem en de Heat Link. Verwijder het scherm van de thermostaat en controleer of de met de thermostaat verbonden draden goed vastzitten en of de schroeven waarmee ze zijn bevestigd niet los zijn geraakt.

Als er geen lampje op de thermostaat brandt

Als de lampjes van de thermostaat niet knipperen, als deze niet reageert en niet kan worden ingeschakeld, is de batterij helemaal leeg en zijn er problemen met de stroomtoevoer.

1. Controleer of het scherm juist is geïnstalleerd op de basis

Is het scherm niet volledig op de basis bevestigd, dan wordt de thermostaat niet ingeschakeld en kan deze de batterij niet opladen.

 1. Verwijder het scherm (trek het er recht vanaf).
 2. De pinconnector moet juist zijn uitgelijnd. Druk het scherm dan weer recht op de basis. Je hoort een klik als het scherm juist is bevestigd.

2. Controleer of de thermostaat is aangesloten op een stroombron

De stappen voor het oplossen van dit probleem hangen af van de installatie en stroomtoevoer van je Nest thermostaat.

Aangesloten op een stopcontact en gemonteerd op een standaard

 • Zorg dat de USB-connector van de thermostaat helemaal in de Nest-thermostaat is geduwd. Controleer ook of de andere connector van de kabel volledig in de stroomadapter zit.
 • Zorg dat de stekker helemaal in een werkend stopcontact zit. Sommige stopcontacten kunnen worden in- en uitgeschakeld. Controleer of het stopcontact is ingeschakeld. 
  Opmerking: We raden aan om de Nest-thermostaat aan te sluiten op een stopcontact zonder schakelaar.
 • Mogelijk is er een probleem met de bedrading van het stopcontact. Sluit een lamp of een ander apparaat aan om te zien of het stopcontact werkt. Is dit niet het geval, kijk dan of de zekering die de stroomtoevoer naar het stopcontact regelt is doorgeslagen. Vervang de zekering zo nodig.

Aangesloten op de Heat Link-bedrading en bevestigd aan de muur

 1. Controleer of de Heat Link is aangesloten op een stroombron. Druk op de knop van je Heat Link. Zie je een lampje, dan krijgt de Heat Link stroom. Zie je geen lampje, controleer dan of de zekering werkt waarmee de stroomtoevoer naar de Heat Link wordt geregeld.
 2. Verwijder het Nest-scherm en laad de thermostaat op via de USB-poort aan de achterkant met een USB-kabel en een stopcontact. Afhankelijk van het model is dit een USB-mini- of USB-micro-aansluiting.
 3. Opmerking: Maak bij het opladen geen gebruik van de USB-poort van een computer of een andere USB-poort zonder stroom.
 4. Het scherm licht na enkele ogenblikken op en vraagt je de thermostaat aan te sluiten op de basis. 
 5. Sluit het scherm weer aan op de thermostaatbasis. Druk goed tot je het op zijn plaats hoort klikken.
 6. Als de thermostaat nog steeds niet reageert, schakel je de stroom naar het systeem en de Heat Link uit. Verwijder het scherm van de thermostaat en controleer of de met de thermostaat verbonden draden goed vastzitten.
 7. Laat de installatie controleren door onze Nest Pro gecertificeerde installateur als het probleem zich blijft voordoen.
Controleer of de Nest-thermostaat beschadigd is geraakt

Heel soms raakt een Nest-thermostaat beschadigd.

 1. Kijk of het stopcontact en de USB-kabel beschadigd zijn. Is de stekker beschadigd, probeer dan een andere USB-stroomadapter. Kies een adapter van 1,4 A bij 5 V. Bij een Nest Learning Thermostaat kun je een beschadigde USB-kabel ook omwisselen.
 2. Als je Nest-thermostaat is beschadigd en de garantie is nog niet verlopen, kom je mogelijk in aanmerking voor een vervangend apparaat. Neem contact met Google Nest Support op om dit na te vragen.

Liever een Google Nest Pro service bezoek aanvragen? Bekijk onze Google Nest Pro pagina.

Gerelateerde diensten